Punt
nl
Net nieuw op punt.nl
Hieronder zie je de meest verse artikelen vanuit punt.nl
Enkele uren nadat een enorme explosie vanmorgen een militair-industrieel complex bij Donetsk verwoestte, beschuldigde het regime in Kiev Rusland ervan de wapenstilstand te hebben verbroken door vanmiddag een tactische kernbom op het vliegveld van Luhansk te hebben gegooid (foto). Het Kremlin doet de zoveelste beschuldiging van Oekraïne af als belachelijk.
2014-09-21 00:44:13 xandernieuws.punt.nl
donderdag nadat Giovanni uit school kwam kon ik direct het ziekenhuis bellen.... Als hij benauwd was dat ik hem van school af had moeten halen had hij met de ambulance  naar het ziekenhuis gegaan.... De kinderarts wou heb zo netjes wel zien...we weten inmiddels wat er gaat gebeuren met hem...om de zoveel uur puffen , prednison en weer antibiotica voor 5 dagen...ze heeft nog wel een kweek genomen iit zijn oor.... Kijken of er nig wat inzit wat we er niet uit krijgen...   de ok ging niet door, maar de kno arts wou nog vier weken wachten et een kweek nemen..dus ik ben erg blij dat ze het eergisteren al gedaan heeft... Gisteren toch naar school gegaan...wordt ik om half negen gebeld door Giovanni...  Mama ik ben me rekenboek vergeten....kan je hem komen brengen? uhhh nou nee.... Ja maar....mag ik de juf even vanni.... Juf vroeg het ook...ik zeg ik woon in hellevoetsluis hij zit un rotterdam op school? nee dat ga ik dus niet doen.. dat hij moet bellen om zo  zijn verantwoording te nemen ok, maar dan vragen of ik het ff kom brengen nee....;)  ik had het veels te druk met eigen dingen....laatste keer camping en keuken uitgemest een gezin blij gemaakt met tassen vol boodschappen.... Vandaag de caravan gedaan.... Ahhh wat had ik het niet naar mijn zin.... Ik had knetterhoofdpijn en vanni druk op zijn oren... als het dan begint te onweren vanmiddag.... En daarna keihard te regenen...is het duidelijk waarom wij lichamelijke klachten voelen....  Ik ga niet gauw kijken waar mijn kinderen waren....of alles nog goed ging, maar vandaag ben ik serieus met de auto gaan kijken of mijn kinderen nog veilig waren , want wat was het ontzettend heftig en eng weer..... de voortent is mee naar huis die was nat.....nou ja de grond was nat ....maar wat jammer...het is weer voorbij...    Nu voor dood op bed hahahaha..... ;) morgen de dekens en alles wassen van de bedden uit de caravan.... fijne avond iedereen!
2014-09-20 21:58:40 astmaenjongekinderen.punt.nl
Het nieuwe seizoen jiu-jitsu ging vandaag van start. Open Midden NL stond op het programma. Helaas moest Bo door ziekte afzeggen maar Job kwam met een mooie 3e plaats thuis.   De foto's van het ochtend programma kun je hier zien, en van het middag programma staan hier. ©
2014-09-20 21:25:04 mmbj.punt.nl
Midden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt het stuifzandgebied "de Pollen", dat bekend staat om de boomstronken die daar in het zand staan. Ik had al een tijdje de wens om die boomstronken in dit gebied te fotograferen. Een leuke uitdaging die ik samen met Miranda aanging. Op een mooie septemberdag gingen we op pad.  Een bloeiende heidepol, zand en vliegdennen, dat is de zandverstuiving midden op de Hoge Veluwe.    En de boomstronken, die uit het niets op het zand neergekomen zijn, lijkt het, waar komen ze vandaan vroeg ik mij af.    Eenzame den midden op de zandvlakte.
2014-09-20 18:04:19 carpediem2.punt.nl
18% kans dat ziekte Amerika en Europa bereikt – ‘Amerikaanse invasie West Afrika onder mom humanitaire missie’ De komende 4 maanden dreigt het aantal ebola patiënten te verhonderdvoudigen. De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) waarschuwt dat het aantal ebola patiënten nu iedere 3 weken verdubbelt. Hierdoor zullen er in Liberia binnenkort meer mensen zijn geïnfecteerd dan in de complete 40 jaar dat de ziekte bestaat. Het Amerikaanse CDC vreest dat er eind januari 2015 zo’n 550.000 mensen besmet zullen zijn. De kans dat de ziekte dan Amerika zal hebben bereikt wordt door waarnemers geschat op 18%, waardoor kan worden aangenomen dat voor Europa hetzelfde geldt.
2014-09-20 17:37:07 xandernieuws.punt.nl
President Poroshenko heeft spijt dat Oekraïne zijn kernwapens heeft opgegeven In 1994 deed Oekraïne vrijwillig afstand van alle Sovjet kernwapens. De Oekraïense minister van Defensie Valeri Geletej heeft onlangs gezegd dat zijn land moet overwegen eigen kernwapens te fabriceren als het Westen niet voldoende bescherming tegen Rusland kan of wil geven. Europa, met name Duitsland, zal daar zwaar op tegen zijn. Omdat de Amerikanen de uitspraken van Geletej niet hebben weersproken, lijkt het erop dat de regering Obama doelbewust toestaat dat Oekraïne Europa op deze wijze chanteert.
2014-09-20 17:36:53 xandernieuws.punt.nl
Deze keer hebben we onze peren gezien in Peer, letterlijk en figuurlijk. Iedere inzittende (wagen), of opzittende (motor), deelnemer :-) kreeg een peer cadeau... en achteraf zagen we onze peren door de onweersbui die overtrok. Een natte editie, maar we hebben zeker niet minder genoten :-D Foto's deze keer enkel door Theo
2014-09-20 16:57:48 froggy.punt.nl
De laatste editie van het jaar is een prachtige editie geworden ... en een lekkere! Iedere chauffeur een lekker ijsje ... de hebben heel wat tongen gelikt :-) al dan niet voor het ijsje of bij al het moois dat er te zien was ;-) Foto's Sarah Foto's Theo
2014-09-20 16:50:39 froggy.punt.nl
Dit is een tekst door Raimond gemaakt om te testen.
2014-09-20 16:45:58 rmcreaties.nl
Extra genoten van de editie van dit jaar. Ook nog eens de rondrit (8km lang was de rij ... file zei TOMTOM) meegereden en genoten van het prachtige landschap. Dikke pluim voor de organisatie !!! Een hapje en een drankje voor elke inzittende van de wagen en ieder deelnemend voertuig is een winnaar ... en ontvangt een beker! We kijken al uit naar de volgende editie Bart ;-) Foto's Liliane, klikken op de tevreden organisator Foto's Sarah Foto's Theo en Liliane (rondrit) klikken op de file :-)
2014-09-20 16:38:47 froggy.punt.nl
In de strijd tegen ebola deelt de Nederlandse A. Quoi-Kok getrouwd met de Liberiaanse  emmers uit met een kraantje erop. Het begon met een emmer, het zijn nu honderden. Liberia is een land waar veel mensen malaria hebben en ziektes die ontstaan door het drinken van vies water drinkwater.  Veel mensen hebben geen stromend water in hun huis en gaan dagelijks naar de waterput. Ze kunnen emmertje met kraantje kopen, want het is erg duur. Het land heeft een veertienjarige burgeroorlog achter de rug, men weet hoe het is om van dag tot dag te leven. Maar ebola kun je niet zien, tot dat het zich plotseling openbaart. Winkels en banken zijn gewoon open. Mensen zitten in een taxi wat voor hen het openbaar vervoer is. Ze dragen lange mouwen, om zomin mogelijk in contact met elkaar te hebben. Als ze naar de kerk gaan moeten ze eerst hun handen wassen voordat ze het gebouw in mogen. Niemand omhelst elkaar, niemand schudt handen. Ze schrobben de vloeren met chloorwater. Hun huis ruikt soms als een zwembad. De mensen worden door hun geloof gesterkt en ervaren dagelijkse kracht van mensen die voor hen bidden. Er gebeuren wonderen. Verschillenden mensen zijn genezen van ebola. Het merendeel overlijden, om eerlijk te zijn. Als ze de emmers uitdelen, moet het volgens de weerberichten stortregenen. Een emmer is mogelijk te doneren zodat duizenden mensen in Liberia hun handen met chloorwater kunnen wassen.(Bron:eo)
2014-09-20 16:27:17 leesbron.punt.nl
Waar is God? Doet God nog iets? Maakt het Hem iets uit? Een begrijpelijke vraag. Kijk maar wat er in de wereld gebeurt: Terrorisme, oorlogen, natuurrampen, honger, milieuproblemen. En dichterbij: Ongeneeslijke ziektes Mensen die elkaar pijn doen Criminaliteit Als God bestaat… Als Hij machtig is… Als Hij van mensen houdt… …waarom doet Hij er dan niets aan? Om een probleem op te lossen, is het nodig dat de oorzaak helder is. Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven, dat heel veel kwaad aan ons mensen zelf toe te schrijven is: Oorlogen worden door mensen gevoerd. Milieuproblemen worden veroorzaakt door verkeerd gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Oneerlijke verdeling van welvaart leidt tot armoede en honger. Mensen doen elkaar pijn.   Niet alle problemen in de wereld kunnen rechtstreeks uit menselijk gedrag verklaard worden. Maar de Bijbel (het boek waardoor God tot mensen spreekt) laat wel zien dat het kwaad niet bij God vandaan komt. Toen overzag God alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed. Het kwaad kreeg een plaats toen mensen afstand namen van God en hun eigen verlangens centraal gingen stellen. De gevolgen van deze vervreemding zien we dagelijks om ons heen.
2014-09-20 16:22:08 debronenleven.punt.nl
Stofvrij genoten van verschillende American Cars-bikes-vans-trucks ... Foto's Sarah Foto's Theo
2014-09-20 16:21:44 froggy.punt.nl
Lieve poezenvriendjes en vriendinnetjes Afgelopen donderdag heb ik de laatste opvanger die ik voor het wijze weeskitten opving geplaatst,namelijk mijn lieve Winky Het was een zeer emotioneel afscheid voor me,maar ze is echt in het paradijs beland! klik op lees meer voor fotos van  Winky in haar nieuwe thuis
2014-09-20 16:08:40 scoobyenco.punt.nl
Woensdagmiddag 17 september is de 11-jarige fietscrosser Dinand Heijnen uit Emmer-Compascuum door wethouder Arends gehuldigd. Dit vanwege zijn eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap BMX, boys tot 11 jaar. Tweede keer Dinand is lid van de Rapid Wheels in Klazienaveen. Hij deed samen met zes andere leden mee aan het NK van de KNWU in Haaksbergen. In de regenachtige finale kwam de fietscrosser als eerste over de streep en werd daarmee, na 2012, voor de tweede keer Nederlands Kampioen.
2014-09-20 14:19:51 cuzzo.nl
Down en murw geslagen ledigde ik de fles maar ook de inhoud vulde noch mijn geest noch mijn ziel.   Ze bleven beide leeg als de ziel van de fles.
2014-09-20 14:18:24 vooruit.punt.nl
De poelkikker of kleine groene kikker (Pelophylax lessonae, vroeger Rana lessonae) is een kikker die behoort tot de familie echte kikkers (Ranidae) en het geslacht van de groene kikkers (Pelophylax). Deze soort komt voor in matig voedselarme poelen, vijvers en vennen op zandgronden en in hoogveengebieden. De kikker is te vinden in de vegetatie- of strooisellaag rond kleine wateren. Voorbeelden van geschikte leefomgevingen zijn elzenbroekbossen, hoogveenmoerassen en veedrinkpoelen. De poelkikker is een terrestrische (op de bodem levende) soort die niet kan klimmen. De kikker is meer op het land te vinden in vergelijking met andere groene kikkers en overwintert over het algemeen ook op het land, en niet op de bodem van het water zoals veel andere soorten. In de voortplantingstijd kwaken de mannetjes in grote groepen in door waterplanten bedekte wateren. Als de voortplantingstijd voorbij is bevinden de kikkers zich op het land, alleen bij droogte wordt het water opgezocht. De poelkikker is voornamelijk een bewoner van laaggelegen gebieden. In Oostenrijk is de kikker aangetroffen op een hoogte van 1550 meter boven zeeniveau maar meestal wordt de kikker gevonden op een hoogte van minder dan 600 meter boven zeeniveau.[ De poelkikker overwintert over het algemeen op het land in losse bosgrond. Hij wordt later actief dan de bruine kikker en begint eind april aan de voortplanting bij een warm voorjaar. De poelkikker is zowel dagactief al nachtactief. 's Nachts bij regenachtig weer maken de poelkikkers tochten waarbij ze nieuwe leefgebieden kunnen vinden, terwijl ze overdag actief foerageren. meer informatie op wikipedia
2014-09-20 14:10:56 utrechtseheuvelrug.punt.nl
Op vrijdag 26 september opent burgemeester Eric van Oosterhout  (gemeente Aa en Hunze) de 6e Expeditiepoort van Geopark de Hondsrug in het Informatiecentrum Homanshof van Staatsbosbeheer in Anloo. In de Expeditiepoort Natuur komt de bezoeker alles te weten over de mooiste landschappen van het Hondsruggebied: plekken waar de natuur zich van haar meest verrassende kant laat zien en plekken waar natuur en mens samen een weergaloos landschap maakten. De Expeditiepoort Natuur is gevestigd in het Informatiecentrum De Homanshof van Staatsbosbeheer en is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Drentsche Aa. Adres: Lunsenhof 20 in Anloo. Het centrum is van 1 april tot 31 oktober dagelijks van negen tot vijf geopend. Van 1 november tot 31 maart gaat het een uur later open. Op maandag gesloten. De toegang is gratis. Hotspots Natuur in het Hondsruggebied Naast een bezoek aan de Expeditiepoort Natuur kunnen ook 15  zogenaamde  hotspots bezocht worden. Deze points of interest zijn verspreid over het gehele Hondsruggebied. De 15 hotspots Natuur zijn: Zuidlaardermeer, Hunze in de Elzemaat, Strubben Kniphorstbosch, Ballooërveld, Deurzerdiep, Amerdiep, Grollooërveen, De Holmers, ‘t Nije Hemelriek, De Tweelingen, Odoornerdennen, Oud-Aalden, Emmerdennen en het Bargerveen. De Expeditie Natuur is ook te bekijken en te beleven op geoparkdehondsrug.nl.
2014-09-20 13:58:49 cuzzo.nl
Toon meer
Er zijn geen verdere berichten
Server query time:4ms Retrieval time:11ms
Ook bloggen bij punt?
Controleer hier of jouw gratis Mijndomein Websitemaker nog vrij is:
.punt.nl
Over punt.nl

Punt.nl is de weblogcommunity van Mijndomein.nl. Om punt.nl met haar tijd mee te laten gaan is er een geruime tijd geleden besloten om een nieuw blog platform voor punt.nl te maken. Dit is uiteindelijk door gegroeid naar de Mijndomein Websitemaker.

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl