Punt
nl
Net nieuw op punt.nl
Hieronder zie je de meest verse artikelen vanuit punt.nl
Ongeveer 15 containers zijn gisteren door het slechte weer van een vrachtschip bij Noord-Frankrijk overboord geslagen. Aan de Belgische kust bij Westende spoelden vanmorgen twee containers met bananen aan. Door de stroming en wind zijn een aantal containers naar de Belgische kust gedreven. "We zijn volop bezig de containers te lokaliseren. Twee spoelden er al in het Franse Duinkerke en nog eens twee bij Westende", aldus Réjane Gyssens van het MRCC (Maritieme Reddings- en Coördinatiecentrum). Twee andere containers worden weggesleept en één zou vastzitten op een zandbank voor de Belgische kust volgens gouverneur Carl Decaluwé. De containers zijn gevuld met bananen. "De scheepvaart is ingelicht. Momenteel zijn er geen kleine schepen uitgevaren en voor grote schepen vormen de containers geen gevaar. We verwachten dat de containers door het slechte weer zullen openslaan en zinken", aldus Gyssens.              De brandweer van Middelkerke heeft de twee aangespoelde containers met houten palen verankerd "Pas later zullen we kijken wie die containers zal moeten verwijderen", aldus de brandweer. Cocaïne aangespoeld bij Noordwijk Medewerkers van het Hoogheemraadschap vonden maandag 30 november iets na 09.00 uur een aantal tassen met pakketjes cocaïne op het strand van Noordwijk. Volgens de politie gaat het om in totaal 225 kilo coke. De pakketjes zaten in tape verpakt en lagen in de tassen langs de kustlijn. Waarschijnlijk zijn ze daar aangespoeld, laat de politie weten. De politie heeft na de vondst langs de kust gezocht naar nog meer pakketjes met cocaïne. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Tot nu toe heeft die zoektocht niets opgeleverd. De brandweer twee aangespoelde containers verankerd, foto via twitter. Drugs aangespoeld op het strand van Noordwijk Gepubliceerd op 30 nov. 2015 door omroepwest Een grote drugsvondst vanmorgen vroeg op het strand van Noordwijk. Het gaat om een partij van 225 kilo cocaïne, met een straatwaarde van ruim 11miljoen euro.   - See more at: http://visserijnieuws.punt.nl/content/2015/11/Vrachtschip-verliest-tiental-containers-in-het-Kanaal#sthash.P51CiR5D.dpuf
2015-12-01 13:45:32 kotternieuws.punt.nl
In Japan wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van elf mysterieuze vissersbootjes die de afgelopen twee maanden voor de kust zijn gevonden. In de bootjes zijn volgens de Japanse kustwacht lijken aangetroffen.
2015-12-01 13:04:27 visserijnieuws.punt.nl
Op de A28 bij de Wijk zijn maandagavond rond half elf  twee auto’s met elkaar in aanraking. Een auto raakte vermoedelijk door het zeer slechte weer in de slip en botste tegen de vangrail in de middenberm. Deze wagen tikte ook nog een andere auto aan, die daardoor in een sloot in terecht kwam. In de sloot stond water, waardoor bestuurster een nat pak opliep; zij raakte lichtgewond. Ook de bestuurder van de andere auto bleek slechts licht gewond en kon na behandeling door ambulanceverpleegkundige huiswaarts keren. De auto’s werden, nadat de verkeersanalisten van de politie het ongeval hadden onderzocht, door een berger opgehaald. De A28 was tijdelijk afgesloten.
2015-12-01 11:59:57 112hoogeveen.nl
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verhoogt het tarief voor een ontheffing inzake de Wet vervoer gevaarlijke stoffen per 2016 met 1%. Het huidige uit 1996 daterende tarief van 353 euro wordt daarmee 3,50 euro duurder. Een ontheffing inzake de Wet vervoer gevaarlijke stoffen maakt het mogelijk toch gevaarlijke stoffen te vervoeren via weg, spoor of water, wanneer dit vanwege bijzondere omstandigheden in principe verboden is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden of verlopen houdbaarheid van verpakkingsmiddelen.
2015-12-01 11:43:30 transportpers.eu
Rechtbank oordeeld dat er voor Nederlandse trailers die niet langdurig in Duitsland zijn gestald geen aparte verzekeringsplicht bestaat. De rechtbank in Amsterdam heeft meer duidelijkheid gebracht in het probleem waar Nederlandse verladers mee kampen die hun eigen aanhanger of oplegger laden en deze laten aanpikken door de trekker van een beroepsvervoerder voor vervoer op Duitsland. De rechtbank oordeelde dat er voor Nederlandse trailers die niet langdurig in Duitsland zijn gestald geen aparte verzekeringsplicht bestaat en dat de verzekeraar van de trekker of motorwagen ook geen verhaal heeft op onverzekerde Nederlandse verladers.
2015-12-01 11:27:20 transportpers.eu
  Wondershare Filmora 6.8.0.15 More amazing effects will be updated continuously in Filmora.Be the first one to get the latest effect. Version: 6.8.0.15| Release Date: Nov. 29, 2015 | File Size: 106 MB |WebLanguage: Multilanguages | OS: Windows Vista/ XP/ 2003/Windows 7/8.|Download
2015-12-01 11:20:18 bidjan.punt.nl
Met de komst van het eigen netwerk van Tele2 is de Nederlandse telecom markt aardig wakker geschud. Hiermee lijkt de prijzenoorlog tussen de verschillende Nederlandse telecomprovider nu echt gestart. Dit constateert de vergelijkwebsite simonlyabonnement.com op basis van de reactie’s van andere providers hierop. Eerder deze maand liet Tele2 al weten een data oorlog te willen starten met de komst van zijn nieuwe abonnementen. Onder andere Simyo, Ziggo, Simpel, HollandsNieuwe en T-Mobile reageren hierop door wijzigingen in hun abonnementen door te voeren. Prijsverlaging Simyo Eerder deze maand heeft de provider Simyo zijn bundelprijzen aangepast. De internetbundels zijn in prijs verlaagd. Daarnaast profiteren bestaande klanten van extra korting. Het eerste jaar krijgen zij 50% extra data bovenop de normale internetbundel. Vernieuwde abonnementen Ziggo Ziggo heeft vier nieuwe 4G abonnementen geïntroduceerd. De prijzen zijn verlaagd en de internetbundels zijn vergroot, waardoor klanten nu 50% meer data krijgen voor hetzelfde geld. Daarnaast heeft Ziggo de roamingkosten voor bellen en sms’en in de EU afgeschaft. 4G abonnementen Tele2 Tele2 heeft begin november zijn eerste 4G abonnementen gepresenteerd. De abonnementen bieden een ruimere internetbundel voor minder geld. De grootste internetbundel is 24GB. Daarnaast krijgen bestaande klanten van Tele2 een verdubbeling van hun internetbundel Simpel Belrevolutie Na de succesvolle Verdubbeldagen-actie, welke meerdere keren verlengd is, start Simpel met de zogeheten Simpel Belrevolutie-actie. De virtuele provider start met de actie waarbij een abonnement afgesloten kan worden met onbeperkt bellen, sms’en en 1GB data voor 10 euro per maand. De combinatie van onbeperkt bellen en sms’en wordt ook aangeboden met 2GB voor 15 euro per maand en met 3 GB voor 20 euro per maand. T-Mobile Vanaf december vergroot T-Mobile de internetbundels voor mobiel internet in het buitenland, zonder de prijs te verhogen. Eerder vergrootte T-Mobile al zijn internetbundels voor in het binnenland. Prijsverlaging HollandsNieuwe Ook HollandsNieuwe verlaagt per direct de prijzen van zijn abonnementen. Bijna alle Sim Only bundels zijn goedkoper geworden. Onder andere het Sim Only 1000 pakket, waarbij je kan bellen, sms’en en internetten vanuit één bundel, is afgeprijsd van € 19,00 per maand naar € 10,00 per maand.  De verwachting is dat dit nog maar het begin is van de prijzenoorlog tussen de Nederlandse telecomproviders. Consumenten kunnen de komende tijd profiteren van de lagere prijzen voor telefoonabonnementen. Bron: Simonlyabonnement.com. Over Simonlyabonnement.com. Simonlyabonnement.com is dé website voor het vergelijken van sim only abonnementen van alle Nederlandse providers. Maandelijks helpen zij duizenden bezoekers bij de keuze van het juiste sim only abonnement.
2015-12-01 11:11:27 112hoogeveen.nl
          Zaterdag 12 en zondag 13 december is het Winterfeest op de speelboerderij.Het hele terrein is omgetoverd in een winterwonderland waar van alles te beleven is. Zo kun je komen schaatsen op de kunstschaatsbaan (schaatsen hebben we hier, dus je hoeft niet te sjouwen met je eigen paar), of een bezoekje brengen aan de kerstman. Ook zal Elsa van Frozen ervoor zorgen dat het echt gaat sneeuwen. Er zijn diverse workshops, zoals kerststukjes maken en kerstballen versieren, en er zijn allerlei spelletjes te doen.   Op de oude boerderij kun je roofvogels bekijken en zal er een levende kerststal zijn. Iedereen van 1 tot 125 is welkom, en de toegang is gratis. Alleen voor de activiteiten is een kaart nodig, die je voor 3€ op de boerderij kunt kopen. Heb je een ZoetermeerPas, dan kun je gratis deelnemen.   Ons adres is je vast wel bekend: Belvederebos 270, en voor meer informatie kun je 079-3469600 bellen.  
2015-12-01 11:10:10 buitenbeest.punt.nl
2015-12-01 11:01:44 vooruit.punt.nl
Alblas Transport heeft met de ingebruikname van tien nieuwe MAN TGS 18.400 Low-deck trekkers een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. De nieuwe MAN trucks zullen worden ingezet voor internationaal transport met nieuwe geconditioneerde volume opleggers. Alblas Transport uit ‘s-Gravendeel is misschien wel één van de oudste transportbedrijven van ons land. Al sinds 1896 biedt Alblas zijn diensten aan, al ging dat aanvankelijk met roeibootjes. Later volgden er grotere schepen en in de jaren dertig deed de automobiel zijn intrede. Vlak na de oorlog kwam het internationale transport op gang, aanvankelijk naar Zwitserland.
2015-12-01 10:58:13 transportpers.eu
Hoi, mijn naam is Gunner. Mijn officiële naam is A Gunner of Cheyenne. Ik ben geboren in Duitsland op een paint horse fokkerij. Ik ben een echte Australian Shepherd met een mooie witte kop, zoals je ziet. Op 5 december ben ik jarig en dit jaar word ik al weer 8 jaar oud. Sinds 1 jaar woon ik op Texel bij mijn dochter Marley die meer weg heeft van een border collie. Ik heb eens een romance gehad met een border collie en daar is onder andere zij uit geboren. Leuk he? Ik heb in mijn leven al aardig wat mee gemaakt. Ben al wat keren verhuisd en kon door bepaalde omstandigheden dan toch niet bij mijn baasje blijven. Mijn eerste baasje woont in Limburg. Zij kon door lichamelijke beperkingen niet langer voor mij zorgen. Zoals een Aussie betaamd heb ik veel energie en daardoor veel beweging nodig. Mijn vorige baas had nog altijd contact met alle eigenaren van mijn puppy’s, waardoor het idee ontstond om mij naar Texel te verhuizen. Mijn baas vond dit heel erg lastig want ze houdt erg veel van mij maar uiteindelijk heb ze besloten mij toch een nieuw leven te bieden op het mooie Texel. De dames op Texel vonden het wel spannend. Twee van die barrels want mijn dochter Marley is een wildebras… Gelukkig ben ik de meeste wilde haren al kwijt… Ik verhaar dan ook heel erg veel. Je kunt er dagelijks een deken van maken. Behalve dat ben ik heel rustig en lief en slaap ik graag. Maar je kunt me altijd wakker maken voor een lekkere lange wandeling, een fietstocht en spelen met de bal. Een paar maanden geleden zijn er wat rotte tanden bij mij verwijderd waardoor ik me weer wat beter voel. Wat er in een tussen gezin  allemaal met mij is gebeurd kan ik zo niet op deze site vertellen. Laten we het er op houden dat ik niet altijd evenveel geluk heb gehad met het vervangende gezin waar ik gewoond heb. Gelukkig heb ik het nu heel fijn en goed. Iedere dag is een feestje. Ik mag zelfs iedere dag in de sloot springen wat mijn grootste hobby is. De dames hebben een poging gedaan mij dit af te leren maar vonden het ook belangrijk dat ik dagelijks kon genieten van alles wat ik leuk vind, zodat de tweede helft van mijn leven een groot feest zou zijn. Dat is het dan ook. Ik ben niet heel erg gek op andere honden en ben ook wel wat dominant… Ze noemen mij op de hondenclub ook wel eens de ‘regelteef’. Nou ja, dat ben ik inderdaad ook wel. Marley, mijn dochter, is ook altijd wel op haar hoede want als ze iets doet wat ik vervelend vind of ronduit irritant, dan corrigeer ik haar want ik hou van rust aan mijn hoofd. Ik ben wel gek op andere dieren. Ga dagelijks lekker mee de tuin in om de kippen en de konijnen te observeren en achter de katten aan te jagen. Het is hier een heuse boerderij en dat vind ik heel erg leuk. Een van mijn bazen heeft bedacht dat ze boerin is en ik help haar daar graag bij. Mijn andere bazin, Marije, heeft een hobby waar ik niet zo gek op ben, namelijk gitaar spelen. Als zij op haar elektrische gitaar speelt ga ik heel hard mee piepen. Zo hard, dat ze heeft besloten om maar niet meer in huis te spelen. De hond is hier dus degene die beslist wat er wel en niet zal gebeuren… Prima rolverdeling. Zelf doe ik niet mee op de hondenclub gezien ik vaak wat mank loop. Ik ga wel iedere zondag ochtend mee om mijn dochter aan te moedigen bij behendigheid. Mijn baasjes hebben zelf een behendigheid set gekocht en soms probeer ik ook eens een hoogtesprongetje te maken… Ik ren er alleen liever onderdoor dan dat ik er overheen spring. Ik hoop nog heel wat sprintjes te kunnen trekken op het Texels strand, nog heel wat ballen te kunnen vangen, nog heel wat sprongen in de sloot te kunnen maken en nog heel veel te kunnen knuffelen en kwispelen. Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.  
2015-12-01 10:54:43 hondenclubtexel.nl
Veenstra|fritom in het Friese Heeg is al jaren een trouwe Volvo klant. Onlangs leverde Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company B.V. de 150ste Volvo truck af bij dit bedrijf. Dat bijzondere moment moest uiteraard worden vastgelegd.   Veenstra|fritom werd opgericht in 1928, en dat was ook precies het jaar waarin Volvo de eerste in serie gebouwde vrachtwagen produceerde.
2015-12-01 10:51:33 transportpers.eu
Werving van klanten via een stand in de winkel van een ander ziet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) als verkoop buiten de verkoopruimte. Hierbij geldt dat de consument 14 dagen bedenktijd heeft. ACM heeft dit bepaald naar aanleiding van de werkwijze van energiebedrijf Essent. Essent verkoopt energiecontracten aan consumenten via balies in elektronicawinkels en bouwmarkten en in de toekomst mogelijk ook in andere winkels. Omdat de consument niet naar deze winkels gaat met het doel een energiecontract af te sluiten, ziet ACM dit als ‘verkoop buiten de verkoopruimte'. Consumenten kunnen in zo’n situatie te snel een keuze maken en daar later spijt van hebben. Daarom hebben zij het recht op 14 dagen bedenktijd. Aangezien steeds meer bedrijven op deze manier hun klanten werven, heeft dit besluit een bredere uitwerking. Bedrijven die klanten werven in de winkel van een ander moeten hen bedenktijd geven. Essent heeft ACM toegezegd met ingang van vandaag bedenktijd te geven en consumenten hierover  actief te informeren. Essent verkoopt een groot deel van haar energiecontracten via dit kanaal. Consumenten sluiten een contract af voor drie jaar en krijgen een cadeaubon van zo’n 150 euro die ze direct in de winkel kunnen besteden. Anita Vegter: “We zien dat steeds meer  bedrijven op deze manier klanten werven. Daarmee is sprake van verkoop buiten de verkoopruimte. In dat geval moeten bedrijven de consument bedenktijd geven.” Verkoop buiten de verkoopruimte Essent ging er vanuit dat de verkoop van energiecontracten in de elektronicawinkels niet gezien werd als ‘verkoop buiten de verkoopruimte’. Dit was de reden dat Essent de consument geen bedenktijd gunde. ACM heeft Essent hierop aangesproken mede naar aanleiding van klachten van consumenten bij ConsuWijzer. ACM is van mening dat consumenten die Essent op deze manier werft niet naar deze winkels komen om een energiecontract af te sluiten. Recht op bedenktijd Sinds juni 2014 gelden nieuwe regels die consumenten beschermen bij verkoop buiten de verkoopruimte, zoals op straat, aan de deur en soms via een stand in een andere winkel. Omdat de consument wordt benaderd door de verkoper op een moment dat hij dat niet verwacht, heeft hij recht op een bedenktijd van 14 dagen. In die periode kan hij zonder opgave van redenen het contract ontbinden. De aanbieder van het contract moet de consument hier actief op wijzen, zowel in het gesprek als in het contract. De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten. Bron: Autoriteit Consument & Markt.
2015-12-01 10:46:56 112hoogeveen.nl
Man met voertuig over de kop Aduard - Een 62-jarige man uit Beerta raakte maandagavond rond 18.00 uur betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval op de Heereweg. De man reed met zijn auto vanuit Den Ham en raakte op een bepaald moment een verhoging in de weg. Hij verloor de macht over het stuur en sloeg met zijn auto meerdere malen over de kop. De man is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij was aanspreekbaar. Zijn letsel is onbekend. De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.
2015-12-01 10:29:19 112hoogeveen.nl
Aanhoudingen in verband met hennepteelt Deventer - De politie heeft maandagmorgen in een woning aan de Scheldestraat twee mannen aangehouden in verband met het kweken van hennep. In de woning was men op dat moment bezig een grote hoeveelheid henneptoppen te drogen. Naar aanleiding van binnengekomen informatie gingen de agenten op onderzoek uit. In de woning roken ze al snel de bekende hennepgeur. Op de zolder van de woning was een 28-jarige Deventernaar bezig om henneptoppen op een droogrek te leggen. Hij werd aangehouden. Ook een tweede man die in de woning was, een 58-jarige Deventernaar is aangehouden. Naast de gebruikte apparatuur werden in totaal werd ruim 25 kilo vochtige henneptoppen in beslag genomen. Bij controle bleek dat in de woning illegaal stroom werd afgetapt. Melden Het is belangrijk dat burgers het bij de politie melden als ze denken dat ergens een hennepkwekerij in een woning aanwezig is. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem. Naast de stankoverlast die dat vaak veroorzaakt, levert het meestal ook brandgevaar op doordat met de elektrische installatie is geknoeid. Daardoor loopt de directe omgeving ook gevaar. De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.
2015-12-01 10:24:54 112hoogeveen.nl
1 December 2015 60s: 1964 12 23 Wed 0600-0630 R London (266m) - Pete Brady - First Show80s: Veronicablad 20  - 20 mei 19892015: MemoryHitsFM - 20151129 - 1100-1400  - CHRISTMAS-TIMES-ARE-COMING2015: 192Radio - 20150913 - 1300-1500 - Fab-40 van 2 mei 196580s: 29-08-1982 Radio Royaal Hans Verhagen en Hein van de Velde(monostereo) - herhaling80s: 29-08-1983 Radio Royaal 1 jaar deel 13 - herhaling80s: 30-12-1982 Radio Royaal W.turner sp 2-3 - herhaling
2015-12-01 09:33:51 goldenradio.punt.nl
Psalm 50:1-15 1 ¶  Een psalm van Asaf. De God der goden, de HEER, gaat spreken en roept de aarde bijeen van waar de zon opkomt tot waar zij ondergaat. 2  Uit Sion, stad van volmaakte pracht, verschijnt God in stralend licht. 3  Hij komt, onze God, en zal niet zwijgen! Laaiend vuur raast voor hem uit, rondom hem wervelt een storm. 4  Hij roept de hemel op, daar boven, en ook de aarde, bij het oordeel over zijn volk: 5  ‘Breng mijn getrouwen vóór mij, die zich met offers aan mij verbinden.’ 6  De hemel verkondigt Gods gerechtigheid, hijzelf treedt op als rechter. sela 7 ¶  ‘Luister, mijn volk, ik ga spreken, Israël, ik ga tegen je getuigen, ik, God, je eigen God. 8  Ik klaag je niet aan om je offers, nooit dooft voor mij het offervuur. 9  Maar de stier uit je stal heb ik niet nodig, noch de bokken uit je kooien. 10  Mij behoren de dieren van het woud, de beesten op duizenden bergen, 11  ik ken alle vogels van het gebergte, wat beweegt in het veld is van mij. 12  Had ik honger, ik zou het je niet zeggen, van mij is de wereld en wat daar leeft. 13  Eet ik soms het vlees van stieren of drink ik het bloed van bokken? 14  Breng God een dankoffer en doe wat je de Allerhoogste belooft. 15  Roep mij te hulp in tijden van nood, ik zal je redden, en je zult mij eren.’ (NBV) Vandaag een bijzondere rechtspraak. De God van Israël roept de hele wereld bij elkaar. Er komt een rechtszaak tegen Israël. Al die volken hadden een god, wij hebben dan goden als winst en profijt hun weg is de economie waaraan alles ondergeschikt moet worden gemaakt, de dagen en de nachten zelfs de enige slaafvrije dag die we hadden moeten in dienst worden gesteld van de economie om de goden van winst en profijt te dienen. De volken zouden eens moeten kijken hoe de God van Israël met zijn volk omgaat. Niet meer een voor wat hoort wat geloof. Niet je wordt gezegend door je God als je maar genoeg offert. Je winst stijgt echt niet als je nog meer uren je uitslooft voor je god. Je mag best aan de God van Israël offeren maar die heeft je offers niet nodig. Je hoeft de God van Israël niet in leven te houden zoals andere goden in leven moeten worden gehouden. Wij worden bang gemaakt dat de economie sterft als we de offers aan winst en profijt loslaten. Als we niet meer flexwerken maar de topinkomens begrenzen, als we de slaafvrije dag behouden voor iedereen, dan zal wellicht de winst minder worden, het profijt elders gehaald moet worden, maar dan bloeit de samenleving weer op. Dan is het niet meer ieder voor zich maar allemaal samen. Het licht van de God der goden komt uit Sion. Dat is de naam van een berg. Rond die berg is Jeruzalem gebouwd. In de dagen van Asaf werden de goden van de volken vaak op bergen vereerd. Het was dan ook niet zo vreemd dat de Tempel van de God van Israël op een berg was gebouwd. Maar die Tempel was een ander soort Tempel dan de tempels van de voor wat hoort wat goden. Hier stond geen beeld van de god die er werd vereerd. Wat er in die Tempel stond bleef verborgen voor buitenstaanders. Er was alleen een verhaal over de inrichting van de Tempel. Alleen de priesters van de Tempel mochten er in. Om priester te worden moest je tot een bepaalde familie behoren, of om te mogen werken in die Tempel tot een bepaalde stam. Buitenstaanders kwamen er niet in. Maar iedereen die er kwam zou je graag het verhaal vertellen over die Tempel. In de nacht brandde er een lamp, een kandelaar met zeven armen. Uit die Tempel straalde ook in de donkerste tijden licht voor de mensen. Er stond een tafel met brood. Het volk liet aan de God van Israël zien dat niet al het brood voor eigen gebruik werd gehouden. En in het allerheiligste waar alleen de hoge priester mocht komen stond een kist van acaciahout, bewaakt door twee gevleugelde beelden. In die kist, zo ging het verhaal lagen stenen platen waarop de grondregels stonden voor de menselijke samenleving. Het was ooit de bedoeling geweest dat de God van Israël geëerd zou worden door het nakomen van de richtlijnen voor de menselijke samenleving. Daarin stond dat je eerlijk en trouw moest zijn, dat je voor de minsten in je volk moest zorgen, dat je moest delen met de armen, dat je zelfs de vreemdelingen moest behandelen als de mensen van je eigen volk, dat je moest zorgen dat er niemand gedood werd. Maar in de straten van Jeruzalem werd gebedeld. De weduwen en de wezen werden uit hun huizen gezet als ze geen inkomen hadden, en weduwen en kleine kinderen hadden nu eenmaal geen inkomen. Dacht en nacht brandden er offervuren bij de Tempel. Maar de offers lieten zien hoe rijk de offeraars geworden waren, hoe vroom en netjes ze wel niet waren. Ze waren gaan geloven dat als ze de God van Israël voldoende offers gaven, mooie liederen voor die God zongen, op de wekelijkse slaafvrije dag het werk aan knechten en slaven overlieten, ze vanzelf van die God welzijn en voorspoed zouden krijgen. Ze waren dus eigenlijk helemaal niet anders dan de andere volken met hun goden. Daartegen werden ze in een rechtszaak gedaagd. Ze hadden ooit een verbond gesloten met hun God dat tot doel had dat al die volken de richtlijnen voor de menselijke samenleving zouden volgen. Christenen hadden veel later een nieuw verbond gesloten. Zij zouden gemeenschappen vormen waar de hongerigen te eten kregen, waar de bedroefden getroost werden, de vrede in stand zou worden gehouden. Vandaag is dus aan ons de vraag of er tegen ons ook zo'n rechtzaak gehouden zou kunnen worden.  
2015-12-01 08:22:57 basalk.punt.nl
Omdat ik aan mijn limiet zit, is er een weblog bij gekomen, www.nicolettegerritse.punt.nl. Dat wil niet zeggen dat het hier helemaal stil ligt. Regelmatig zal ik informatie plaatsen naar de blogjes van nieuw werk, kleine verhaaltje en exposities. Dit blogjes zal ook steeds worden aangepast met de informatie die op dat moment speelt. Het gaat precies zoals ik het doe met het blogje van de kleine verhaaltjes wat ook iedere maand wordt aangepast.      De maand november en december zal Big te zien zijn bij Zorgvrij Informatieboerderij bij een gezamelijke expositie. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Adres: Genieweg 50 (aan de R101) 1981 LN Velsen-Zuid Van 27 november tot 10 januari 2016 zal mijn werk ook te zien zijn in het Zandvoorts Museum, thema Wintertheater. Die periode zullen er ook diverse voorstellingen zijn voor jong en oud Klik hier voor het overzicht . Op mijn Facebookpagina plaats ik regelmatig updates van de tentoonstelling. Klik hier  
2015-12-01 08:06:15 portrettekeningen.punt.nl
Eerste deel Op zijn kop een gebogen tak Puntje van zijn snavel met bessen gekleurd Zo zit Mus heel op zijn gemak Te wachten op zijn beurt
2015-12-01 06:54:35 nicolettegerritse.punt.nl
Live Muziek Hilversum Fly Inn EventsRegelmatig Live Muziek Hilversum
2015-12-01 02:06:49 eugenesimon.eu
Toon meer
Er zijn geen verdere berichten
Server query time:3ms Retrieval time:6ms
Over punt.nl

Punt.nl is de weblogcommunity van Mijndomein.nl. Om punt.nl met haar tijd mee te laten gaan is er een geruime tijd geleden besloten om een nieuw blog platform voor punt.nl te maken. Dit is uiteindelijk door gegroeid naar de Mijndomein Websitemaker.

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl