Punt
nl
Net nieuw op punt.nl
Hieronder zie je de meest verse artikelen vanuit punt.nl
Als baby's zaten we al samen in Zoutkamp de box. Als onze ouders naar de kerk in Houwerzijl waren en een van hen thuis op de kinderen paste. Daarna hebben we elkaar niet meer ontmoet, want onze ouders verhuisden naar Dokkum en naar (de omgeving van) Meppel. Tot ik in Kampen ging studeren en mijn ouders eens kwamen kijken hoe ik daar terecht gekomen was. Op de terugreis namen ze me mee naar Meppel, in een poging me aan de oudere zus van Truus te koppelen. Tevergeefs: het werd liefde op het eerste gezicht voor de tweede dochter. En aan de andere kant kwam er ook een klik. Het was de tijd van nog geen internet, Truus d'r ouders hadden aanvankelijk niet eens telefoon, dus: elke week lange brieven aan elkaar schrijven. We hebben ze allemaal nog. Afgelopen zaterdag, 20 december, 40 jaar geleden zijn we getrouwd, na 5 jaar verkering/verloving.  Wat heeft onze goed God ons in die 40 jaar veel gegeven! Zes kinderen, met een paar jaar ook een pleegzoon, van wie er 5 getrouwd zijn, en inmiddels al negen kleinkinderen. En goede jaren in 9 gemeenten:  Garrelsweer en Ten Post, Drachten-Z./O., Pretoria, Marienberg, Emmen, Bethal (Z.A.), Brouwershaven en Kaapstad. In al die gemeenten zijn banden gelegd die tot op vandaag gebleven zijn. De HERE heeft ons ook door diepe dalen geleid. Nadat we eerst meerdere keren tegen elkaar zeiden: "Het gaat ons zo goed, hoelang zou dat zo blijven". Ook bij in is de doorn in het vlees gekomen, om nog sterker te ervaren dat Christus' kracht in zwakheid volbracht wordt. En dat niet wij het voor Hem presteren, maar dat het zijn genade is waardoor wij in dit leven verder mogen en kunnen. Dat heeft onze omgang met gemeenteleden ook verdiept. Het heeft ook onze relatie in ons huwelijk nog sterker en dieper gemaakt. We zijn elkaar steeds mee als geschenk van God gaan ervaren, waardoor we geworden zijn wie we zijn. Veertig jaar mochten we al samen optrekken. Dat is veel echtparen niet gegeven. We hebben het gisteren dan ook heel dankbaar in familiekring gevierd. Dankbaar allereerst tegenover Hem die ons elkaar deed ontmoeten en door zijn Geest ons steeds sterker aan elkaar verbond. Onze trouwtekst was -we hebben die ook jarenlang op onze pastorietgevels getoond- : "Wie de hand aan de ploeg slaat maar steeds achterom kijkt, is niet geschikt voor het koninkrijk van God". We zijn e regelmatig op teruggevallen wanneer de Heer ons naar een nieuwe gemeente riep, maar het heimwee naar de vorige af en toe flink schrijnde. Maar deze dagen kijken we heel bewust wel achterom. Dat geeft ons vertrouwen bij het vervolgens weer verder op weg gaan naar Gods beloofde rijk.
2014-12-21 18:48:13 djle-roy.nl
Laat u inspireren door deze kerstboom ...
2014-12-21 18:44:16 kerstfun.punt.nl
Van Wanten Advies en Begeleiding heeft in samenwerking met Ocelot BV het project "Kleurrijke kansen - Meedoen in de Participatiesamenleving" ontwikkeld. Dit project kan door gemeenten ingezet worden als deeloplossing voor problematiek van verschillende doelgroepen binnen het Sociaal Domein. Het traject draagt bij aan het oplossen van obstakels op de weg naar werk (onvoldoende taalniveau en eigen kracht) en de problematiek het ontwikkelen van het sociale netwerk van kwetsbare inwoners. Hierdoor ontstaat er een win-win-win situatie, waarbij twee doelgroepen inwoners én de gemeente voordeel hebben.
2014-12-21 17:36:23 vanwantenadvies.nl
De KNRM reddingboten van Hoek van Holland en Stellendam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur gealarmeerd voor een aanvaring op Noordzee met de pulskotter LT 36 en een tanker, het vissersschip raakte daarbij zwaar beschadigd. Zondagmorgen is de KNRM om 07.05 uur gealarmeerd door het Kustwachtcentrum voor een aanvaring op de Noordzee. Het incident vond plaats op 45 mijl (80 km) uit de Nederlandse kust en betrof de kotter LT 36 en een tanker. Bij de melding was er geen direct levensgevaar voor de opvarenden. De KNRM reddingboten van Hoek van Holland en Stellendam werden gealarmeerd en een helikopter en vliegtuig van de Kustwacht. Rond 08.10 uur bleek alles onder controle bij de aanvaring. De zwaar gehavende viskotter kon op eigen kracht naar IJmuiden varen en de licht beschadigde tanker vervolgde zijn reis naar Engeland. De Antoinette van Stellendam was dichterbij en zou doorvaren naar het incident. De Jeanine Parqui uit Hoek van Holland mocht terugkeren en lag rond 09.00 uur weer gemeerd. [Bron: KNRM] Aanvaring op de Noordzee tussen tanker en LT 36. Foto: KNRM @KNRMStellendam LT 36 na aanvaring met tanker stoomt naar IJmuiden op eigen kracht, foto: KNRM @KNRMStellendam     - See more at: http://visserijnieuws.punt.nl/content/2014/12/Aanvaring-kotter-en-tanker-45-mijl-uit-de-kust#sthash.BusSt7HF.dpuf----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2014-12-21 17:15:01 kotternieuws.punt.nl
‘Maleisische Boeing werd mogelijk gekaapt voor een aanslag op de Brits-Amerikaanse militaire basis Diego Garcia’ Een van de vele fake foto’s van de op 8 maart verdwenen / verongelukte Boeing. Ruim 9 maanden na het spoorloos verdwijnen van vlucht MH370 van Malaysia Airlines schrijft de Franse auteur en voormalige directeur van een luchtvaartmaatschappij Marc Dugain dat hij na een eigen onderzoek tot de conclusie is gekomen dat de Maleisische Boeing 777 ontvoerd werd en richting de militaire basis Diego Garcia in de Indische Oceaan werd gedirigeerd, maar daar nooit is aangekomen. Het toestel zou onderweg zijn verongelukt, of zijn neergeschoten door de Amerikaanse luchtmacht.
2014-12-21 16:53:54 xandernieuws.punt.nl
Van Wanten Advies en Begeleiding werkt sinds kort samen met JB Lorenz. JB Lorenz bestaat uit een team van bevlogen professionals die werken op het snijvlak van zorg en overheid. PPS, innovatie, leiderschap en transitie zijn voor hen belangrijke thema's. De directeuren van JB Lorenz leggen uit wat hun bedrijf precies doet: "Soms is een inhoudelijke oplossing niet voldoende en moet de organisatie aangepast worden om duurzame veranderingen door te kunnen voeren. Ook daar houden we van een resultaatgerichte aanpak. We hebben de tools en de ervaring in huis om organisatievraagstukken constructief aan te pakken en samen met de klant op te lossen. We werken onder andere met het door ons ontwikkelde c-kracht model, maar ook met andere bewezen modellen. Daarnaast hebben we ruime ervaring met het opzetten van procesinterventies voor visie- en strategietrajecten. Die trajecten vertalen we trouwens ook graag door naar de praktische consequenties van een organisatie. ICT speelt een steeds belangrijkere rol bij het organiseren en beheersen van werkprocessen. Een goede ICT ondersteunt en stelt een organisatie in staat flexibel op veranderende omstandigheden in te spelen. Bij diverse organisaties hebben wij de infrastructuur verbeterd met concrete verbeterresultaten." Van Wanten Advies en Begeleiding heeft alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking. Een prima start van 2015!
2014-12-21 16:49:21 vanwantenadvies.nl
Zondag 28 december. Nog nagenietend van de koffie van Henny, die ze serveerde met een gigantisch stuk kerststaaf, overpeinzen we nog even de trainingen en commentaren van de afgelopen weken. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het allemaal nog niet zo slecht is, de trainer doet immers ook erg zijn best, hij bedoelt het wel goed maar soms pakt het iets anders uit dan gedacht. Laten we hem dus nog maar een kans geven, dan kunnen we ook allemaal met een gerust hart de feesdagen in. Volgende week lopen we dan weer de extra kilo's eraf die we ondanks alle goede voornemens toch weer rijker geworden zijn. We doen dat weer op de Oldemeijer. Koert zorgt voor de koffie met hetgeen er nog van de kersttraktaties is overgebleven, of anders maar een pakje dieetkoekjes.
2014-12-21 16:47:00 businessrunners.punt.nl
Het is fantastisch in de Eifel als er sneeuw ligt. Er zijn 2 skipistes in de buurt.
2014-12-21 16:44:00 eifelhuizen.nl
Net als veel andere stedelijke gemeenten heeft Maassluis te maken met problemen als toenemende vereenzaming, werkloosheid, gevoelens van onveiligheid en mensen die zorg nodig hebben. Wethouders Pieter Kromdijk (Zorg en Welzijn, Werk en Inkomen) en Gerard van der Wees (Jeugd, Sport, Cultuur en Onderwijs) kwamen tot de conclusie dat de gemeente die vraagstukken niet alleen kan oplossen. En de individuele zorg- en welzijnsinstellingen ook niet. Het roer ging om. In het artikel "maatschappelijk aanbesteden in Maassluis" vertellen wethouders Kromdijk en Van der Wees en projectleider Miriam van der Elst hoe de gemeente en de maatschappelijke coalities hiermee omgingen en tot welke mooie nieuwe oplossingen dat heeft geleid. Ook geven ze tips naar aanleiding van hun ervaringen met maatschappelijk aanbesteden. Kik op deze link om verder te lezen.
2014-12-21 16:40:26 vanwantenadvies.nl
LT
2014-12-21 15:59:53 kotterfotos.punt.nl
Neemt u gerust contact op met mij. Ilse Op de Laak 0411 686360 06 22180068 ilseopdelaak@gmail.com facebook/tafeltuinieren www.tafeltuinieren.nl
2014-12-21 15:55:25 tafeltuinieren.nl
Gisteren hebben we Daan's verjaardag gevierd.
2014-12-21 15:49:40 daanenkoen.punt.nl
Water- en zandplezier voor kinderen! Wat is er leuker voor kinderen dan met water en zand spelen? Het WaZa (Water-Zand) tafeltje maakt dit mogelijk. Ook als je weinig ruimte hebt, kunnen kinderen lekker spelen en kliederen. Door de uitneembare bakken is het tafeltje makkelijk te vullen en schoon te houden. En met de speciale afdekdeksel kunnen er na het spelen geen poezen of vogels gebruik van maken.
2014-12-21 15:42:22 tafeltuinieren.nl
Ondanks dat wij maar met zijn tweetjes zijn kook ik toch altijd een pak pasta in zijn geheel. Dan eten wij uiteraard niet alle pasta in één keer op, maar ik verdeel het gelijk in porties. De pasta die ik niet gebruik vries ik in. Altijd handig op drukke dagen. Ik heb gewoon geen zin om eten te bestellen. Dat kan best wel lekker zijn, maar ik doe het liever niet omdat het niet lekker voelt in mijn lichaam na het eten van fastfood. En wie voelt zich eigenlijk wel lekker na het eten van fastfood. Het lichaam moet veel moeite doen om de hoeveelheid vettigheid te verwerken. Daarom dus heb ik graag eten van mezelf in de vriezer. Ik maak er snel een maaltijd van. En als het iets is wat in de oven verder bereid wordt kan ik ondertussen wat anders doen. Bijvoorbeeld lekker douchen of een aperitiefje drinken.. Ook weer iets wat ik niet ieder dag doe, maar wel in het weekend... By the way. Wil je gezonder gaan leven? Voor aankomend jaar heb ik op mijn website een apart tabblad met tips, eetvoorbeelden, beweegtips en recepten. Ook dat zijn jpg-bestanden die je kan downloaden. Net als het recept wat je hieronder ziet staan. Nog een prettige bijkomstigheid is het feit dat alle ingrediënten bij de LIDL kan worden gekocht. En ook dit recept is geschikt voor meatless monday.            
2014-12-21 15:32:13 gewichtsconsulente.punt.nl
Losse bakken in een stevige constructie.   Ilse's tafeltuin is gemaakt als stevige houten constructie met uitneembare bakken. Dit heeft de volgende voordelen: Je kunt de kweekbakken binnen zetten als het vriest of als je er plantjes in wil opkweken. Met de handige waterschaal eronder, lekt er geen water. Door de bakken er uit te nemen, is de houten constructie gemakkelijk verplaatsbaar. De lichte kunststof bakken kun je eenvoudig legen, schoonmaken en opnieuw vullen. Door de uitneembare bakken gaat de houten constructie langer mee en kun je de tafeltuin jarenlang gebruiken. Ilse's tafeltuin is gemaakt van hout dat duurzaam is geproduceerd en veilig verduurzaamd is. De tafeltuin s handmatig in elkaar gezet en er is gebruik gemaakt van RVS schroeven. Dit maakt dat je jarenlang plezier kunt hebben van dit product!
2014-12-21 15:28:54 tafeltuinieren.nl
Tuinieren is leuk, maar.....   het kost me zoveel tijd... ik heb geen tuin... het is lichamelijk te zwaar... je wordt er zo vies van... ik heb een hekel aan onkruid wieden...   Ilse heeft een oplossing: de tafeltuin!   Met Ilse's tafeltuin wordt tuinieren voor iedereen mogelijk. Deze 'tuin op pootjes', met losse kweekbakken zorgt ervoor dat je op elke plek en op elke leeftijd kunt tuinieren. Of je een balkon of terras hebt, een grote of kleine tuin, weinig of veel tijd, moeilijk kunt bukken; met deze tafeltuin kan iedereen op zijn eigen manier tuinieren. Je kunt een kleine bloemen- of kruidentuin maken, maar ook een complete moestuin inrichten! Met verse tomaatjes, aardbeien, boontjes, peulen, wortelen of bietjes.
2014-12-21 15:14:25 tafeltuinieren.nl
  Wij willen al onze leden fijne feestdagen toewnensen Het bestuur
2014-12-21 15:11:11 dieparte.punt.nl
Toon meer
Er zijn geen verdere berichten
Server query time:4ms Retrieval time:10ms
Ook bloggen bij punt?
Controleer hier of jouw gratis Mijndomein Websitemaker nog vrij is:
.punt.nl
Over punt.nl

Punt.nl is de weblogcommunity van Mijndomein.nl. Om punt.nl met haar tijd mee te laten gaan is er een geruime tijd geleden besloten om een nieuw blog platform voor punt.nl te maken. Dit is uiteindelijk door gegroeid naar de Mijndomein Websitemaker.

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl